Motek from Space

vers van de pers..

Vrouwendag 2011

Mother Natureoermoeder

Ze komt er weer aan. Die dag voor de vrouwen. Vrouwen in het zonnetje en aandacht voor de vrouw. Net zoiets als moederdag maar toch nét even anders.
Al denken heel wat “mannen” in beelden als het woord vrouw gehoord wordt; kan een wandelende baarmoeder zijn of een Betty Boop.
Maar kan ook die secretaresse zijn die constant de zorgen heeft over het nakomen van de agenda. Lijkt een beetje op een pseudo-moeder-de-vrouw-die-de-schone-sokken-op-tijd-klaar-ligt.

Maar ik zit weer duidelijk op m’n (uit)melkkrukje; typte het woord vrouw in, moet je ook eens doen.. en kreeg mooi datgene onder ogen wat ik al vermoedde; hele bubs uiterlijkheden.

De “echte” mannen zullen dus wel weer de eigen borst oppompen en stellen dat het oog ook wel wat wil maar dan hebben we nog altijd de échte” vrouwen die hun hersenen nét even anders gaan gebruiken; “ wie ik ben zit tussen m’n oren”.

Eigenlijk snap ik niks van vrouwendag, waaróm zoiets nodig is. Ik kan “de moeder” of “de vader” een standbeeld geven. Of de jongen of het meisje, in alle onschuld. Gaat het om mannen of vrouwen in deze wereld snap ik ook nog dat vrouwen in heel wat gevallen achtergesteld werden en ook vaak nog zijn maar ben des duivels als ik merk dat mannenclubjes in Ollanda BV bepalen welke vrouwen in de spotlight horen te staan.

Zo had ik eens een voorstel gedaan om een standbeeld te maken van een Minima. Nooit meer iets van gehoord natuurlijk; terug mailen schijnt “gevaarlijk” te zijn tegenwoordig. Zelfs geen telefoontje ontvangen.
Maar wat ik er mee wilde zeggen was dat Mini-Ma én Pa behalve die ingestelde dag van de Armoede wel iets meer verdienen dan verder uitgeknepen te worden. Een waar compliment horen te ontvangen voor het al jarenlang rond kunnen komen, zij het met een steeds verminderende gezondheid. Ook in Nederland!

Vrouwendag…We zien straks alle zijtakken van de oermoeder verschijnen, beetje aangepast aan deze tijd, met wimperkrultang en opgebrachte blosjes. Zal voor mij een zoekplaatje worden om de échte vrouw te vinden, mét ballen!

Ik denk dat ik moeder Aarde maar eens ga nomineren!

Vrouwendag: omdat we anders vergeten wie we ook alweer zijn?

Een Reactie op “Vrouwendag 2011

 1. Aad Verbaast 5 maart 2011 om 11:03 pm

  Mooi blog. Mooie foto!
  Elek dag vrouwendag, sterker nog: elke dag mensendag. Mag van mij.
  Blijkbaar hebben mensen nog speciale dagen nodig om iets of iemand extra aandacht te schenken. Om na die dag tot de ontdekking te komen dat het daarna weer gewoon de waan van de dag is.
  Foute boel natuurlijk.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: